MINDRE PLUSS: Oppvasken etter tyske bilprodusenters dieseljuks koster 8,7 milliarder kroner bare i tredje kvartal for Daimler og Mercedes-sjefen Dieter Zetsche.

Diesel-trøbbel for Daimler:

8.700.000.000 kroner mindre i overskudd

Daimler-konsernet, med Mercedes-Benz i spissen, venter en reduksjon i overskuddet i tredje kvartal på 921 millioner euro (omlag 8,7 milliarder kroner), hovedsaklig på grunn av økte kostnader for tilbakekalling av dieselbiler.

Publisert Sist oppdatert

Dieter Zetsche, den avtroppende Mercedes-sjefen med bilbransjens mest berømte bart, varsler en reduksjon i overskuddet sammenliknet med samme kvartal i 2017 på 733 millioner euro (ca 6,9 milliarder kroner).

Det blir penger til kanapéer likevel. Selskapet venter et kvartalsoverskudd på 2488 millioner euro, drøyt 23,5 milliarder kroner.

Samtlige divisjoner i konsernet har lavere overskudd enn i fjor, og Daimler varsler at selskapets årsresultat vil bli betydelig lavere enn i 2017.

I en pressemelding skriver Daimler at «utgiftsøkningene skyldes myndighetenes pågående rettsbehandling og tiltak i ulike regioner med hensyn til dieselkjøretøy fra Mercedes-Benz».

Les også: Her er den første helelektriske Mercedes'en