Skilt v parkeringshuset Bankplassen i Oslo
SJEKK HALVTIMESFELLEN: Bankplassen i Oslo er et av P-anleggene som tar betalt pr halvtime. Står du 31 minutter, betaler du for en hel time. Foto: Geir Røed
Vær obs på prisfellen:

Slik blir parkeringen nesten dobbelt så dyr

Som om ikke timepriser på 86 kroner er nok: I mange parkeringshus risikerer du å måtte betale nesten dobbel pris dersom du ikke er oppmerksom på setningen «Pris per påbegynte 30 minutter».

Del denne artikkelen

I Bankplassen parkeringshus i Oslo koster det 43 kroner per halvtime døgnet rundt, året rundt.

Men skal du stå parkert bare en liten halvtime, kan du risikere å måtte betale dobbelt pris: 86 kroner for 31 minutter.

Mange parkeringsanlegg, blant annet Bankplassen, beregner sin betaling i 30 minutters intervaller. Står du parkert i 30 minutter, betaler du for 30 minutter. Står du i 31 minutter, må du betale for en hel time.

Det fører til at allerede rådyr parkering blir enda dyrere.

Les også: Så mye koster parkering i storbyene

Også i billigere anlegg

Motor har sjekket priser i 43 parkeringsanlegg i de fire storbyene Oslo, Bergen, Trondheim og Stavanger. En tredel av parkeringsanleggene praktiserer betaling for hver påbegynte halvtime.

De fleste av disse er i Oslo, hvor ca. halvparten har denne praksisen. I Bergen og Trondheim er det en håndfull anlegg som har 30 minutters intervaller.

Les også: Så mye koster parkering i Oslo

Praksisen finnes i både dyre og billigere parkeringsanlegg. Både Spektrum parkeringshus i Oslo, Bygarasjen i Bergen og Bilhuset Ola Brun parkeringshus i Trondheim har lave priser sammenlignet med konkurrentene i sine respektive byer.

Men alle disse tre parkeringshusene praktiserer regelen om å ta betalt for hver påbegynte halvtime. Dermed kan billig parkering bli litt dyrere.

Les også: Så mye koster parkering i Bergen

Kun faktisk tid i Stavanger

De fleste parkeringsanleggene tar betalt for faktisk parkeringstid. Blant annet gjelder dette samtlige parkeringsanlegg i Stavanger sentrum, som drives av det offentlig eide Stavanger parkering.

Les også: Så mye koster parkering i Stavanger

Disse parkeringshusene sentralt i de fire største byene tar betalt for hver påbegynte halvtime med parkering:

NB! Det kan være flere parkeringsanlegg med denne praksisen. Motor har sjekket parkeringsanleggenes nettsider. Det kan hende flere har samme praksis uten å informere om det.

Les også: Så mye koster parkering i Trondheim