ALLE MANN TIL PUMPENE: Bare dager etter at han tiltrådte som toppsjef i VAǴ, har Herbert Diess (t.v) fått en ny dieselskandale å hanskes med. Her er han med styreleder Hans Dieter Pötsch. Foto: Volkswagen AG

Audi stanser produksjonen:

Granskes for ny utslippskandale

Det tyske biltilsynet etterforsker nå om Audi har brukt utstyr til å manipulere utslippstallene på en dieselmotor til modellene A6 og A7. Produksjonen av disse bilene er foreløpig stoppet.

Publisert Sist oppdatert

Det er bare noen dager siden den nye Volkswagen-sjefen Herbert Diess holdt sin tiltredelsestale på konsernets årlige aksjonærmøte.

Budskapet var tydelig: Volkswagen må bli mer ærlige, åpne og sannferdige. Diess hadde knapt forsvunnet fra storskjermen før en ny skandale truet.

Denne gangen med konsernets prestisjemerke - Audi - i hovedrollen.

Les også: Dette er bilene som kommer de neste månedene

Det er anerkjente Der Spiegel, Europas største nyhetsmagasin, som avslører at rundt 30.000 biler kan være utstyrt med ulovlig programvare som viser lavere utslipp. En talsperson fra det tyske samferdselsdepartementet bekrefter overfor mediet at det handler om V6 TDI-motorene som finnes i modellene A6 og A7:

– KBA (det tyske biltilsynet) har bedt om en høring etter mistanke om at modellene har blitt utstyrt med ulovlig utstyr.

Konsernet jobber fortsatt med å gjenopprette tillit og omdømme etter dieselutslippsskandalen i 2015. I sin tale til aksjonærene påpekte Diess viktigheten av en forbedret internkulur for at framtidige skandaler skal unngås.

– Vi har for lenge undervurdert verdien av en mer åpen bedriftskultur som ikke undertrykker uenighet, men derimot belønner det, sa Diess.

Men det gikk ikke mange dager før han igjen måtte sende ut alle mann til dieselpumpene.

Les også: Hva skal jeg nå gjøre med dieselbilen min?