DØRÅPNER: Dekkprodusenten Continental jobber også med teknologi, og lanserer rett over nyttår et dørsystem som skal hindre parkeringsskrammer og gjøre inn- og utstigningen i bilen enklere. Foto: Illustrasjon fra Continental

Slutt på parkeringsbulkene?

Nå blir bildørene intelligente

Lite er mer irriterende enn skrammen fra en ukjent dør på en parkeringsplass. Dekkprodusenten Continental mener å ha funnet opp hjulet igjen i form av intelligente dører.

Publisert Sist oppdatert

Systemet har allerede vunnet prisen «CES Innovation Award» i kategorien «Vehicle Intelligence and Self-Driving Technology category», og dørsystemet skal vises frem til offentligheten for første gang i Las Vegas i januar.

– Få ting er så irriterende som parkeringsbulker. Hvis alle biler får intelligente dører vil parkeringsbulker være en saga blott, sier produktsjef hos Continental Dekk Norge, Knut Knudsen.

Continental er i Norge mest kjent som dekkprodusent, men det tyske selskapet er også en stor teknologiaktør – og verdens nest største underleverandør til bilindustrien.

Les også: Snart kan alle i bilen høre det de vil

Ikke i klem

De intelligente dørene er først og fremst utviklet med tanke på selvkjørende biler, og vil åpne seg når passasjeren nærmer seg.

Det vil ikke være mulig å smelle igjen døra.

Og skulle man åpne en dør – og en bil eller stolpe står for nære bilen – vil den ikke åpne seg så mye at den treffer et annet objekt. Systemet vil også forhindre at man får fingrene i klem.

– Dette gjør også at det ikke blir noe problem å åpne døren for barn og eldre, som i dag kan ha problemer med å åpne bildørene om bilen står i en bratt bakke. Med dette systemet vil dørene åpne seg av seg selv, sier Knudsen.

Les også: Har de løsningen for bilbatteriet?