OVERTAR: Landbruksminister Jon Georg Dale (t.v.) blir ny samferdselsminister etter Ketil Solvik-Olsen. Her er de to under en spørretime i Stortinget tidligere i år. Foto: Gorm Kallestad, NTB/scanpix

Jon Georg Dale ny samferdselsminister:

Solvik-Olsen slutter som statsråd

Samferdselsminister Ketil Solvik-Olsen (Frp) trekker seg fra regjeringen for å følge kona på legejobb i USA, skriver Dagbladet.

Publisert Sist oppdatert

Landbruksminister Jon Georg Dale blir utnevnt som ny samferdselsminister i statsråd fredag, i følge avisen.

– Familien vår flytter til USA for et år. Kona mi har fått tilbud om en legestilling ved et stort barnesykehus i Birmingham, Alabama. Da denne fantastiske muligheten dukket opp, var det bare å gripe den, sier Ketil Solvik-Olsen til Dagbladet.

Hva han selv skal gjøre under USA-oppholdet utdyper han ikke, men som begeistret eier av en klassisk Cadillac Seville 85-modell kan han kanskje få dyrket lidenskapen for amerikanske biler. Solvik-Olsen er forøvrig utdannet i statsvitenskap og sosialøkonomi ved universitetet i Toledo, Ohio.

Les også: – Frp snikinnfører nye bilavgifter

Han sier til Dagbladet at det blir opp til sentralstyret i Fremskrittspartiet å avgjøre om han skal fortsette som nestleder, og at han ikke utelukker å stille for Frp ved stortingsvalget i 2021.

Hans arvtaker Jon Georg Dale (34) kjenner feltet fra tidligere som statssekretær for nettopp Solvik-Olsen i ett år fra oktober 2013.