Reiseklubben nyttårscruise 2018

Del denne artikkelen

Et elvecruise på Rhinen er en opplevelse utenom det vanlige. Vi besøker historiske byer som Heidelberg, Tysklands eldste universitetsby. I Strasbourg ligger Europaparlamentet, Europarådet og Den europeiske menneskerettighetsdomstolen, og Speyer er byen der protestene mot Luthers «vranglære» resulterte i at kristendommen ble delt mellom katolisismen og protestantismen i 1529. 

Nyttårsaften feirer vi i Mainz der Johann Gutenberg, boktrykkerkunstens far, levde mesteparten av sitt liv. 

Fra vårt flytende hotell – det elegante Ms Bellejour , har du panoramautsikt til den vakre Rhindalen med gamle borger, idylliske kulturlandskap og julepyntede byer. Cruiset går fra Düsseldorf til Strasbourg og tilbake igjen til Düsseldorf. Underveis besøker vi Koblenz, Mannheim, Speyer, Mainz, Bonn og Köln.

 

Høydepunkter:

• Koblenz, som ligger der Rhinen og Mosel møtes 

• Mulighet for utflukt til Heidelberg

• Gamlebyen i Strasbourg med La Petite France som står på UNESCOs verdensarvliste

• Nyttårsaften i Mainz

• Kölnerdomen

• Hyggelig, førsteklasses skip

Dag 1, torsdag 27. desember

Oslo – Düsseldorf

Du møter Vista Travels reiseleder på Oslo lufthavn. Sammen flyr vi med KLM til Düsseldorf via Amsterdam. Videre med buss til havnen hvor MS Bellejour venter. Vi sjekker inn og finner oss til rette om bord.

Düsseldorf er en av Tysklands største messebyer, men er også kjent for sin sjarmerende gamleby med brosteinsbelagte gater og hyggelige kneiper.

Om kvelden møtes vi til en velkomstcocktail etterfulgt av en velsmakende middag. Klokken 23.30 kaster skipet loss og cruiset begynner.

 

Dag 2, fredag 28. desember

Koblenz

Etter en avslappende formiddag om bord ankommer vi Koblenz kl. 14.00. Koblenz ligger der Mosel renner ut i Rhinen og har en historie som går mer enn to tusen år tilbake i tid. Etter ankomst kan du bli med på en valgfri byvandring gjennom den gamle bydelen, eller du kan oppleve byen på egen hånd. 

Skipet ligger ved kai i gangavstand fra gamlebyen og Deutsches Eck (Det tyske hjørnet) – landtungen der Mosel og Rhinen møtes. Her står en 37 meter høy rytterstatue av keiser Wilhelm I og overvåker sammensmeltingen av de to elvene.

Cruiset fortsetter om kvelden.

Dag 3, lørdag 29. desember

Mannheim

Vi seiler forbi vinmarker og små byer før vi kommer til Mannheim midt på dagen. Mannheim er omgitt av flere store industribedrifter, men har en interessant bykjerne kalt die Quadratestadt. Her er gatene lagt ut som et sjakkbrett, og det er ikke vanlige gatenavn. Andre severdigheter inkluderer Wasserturm (vanntårn) bygget i Jugendstil, og Europas nest største barokkpalass.

Fra Mannheim er det halvdagsutflukt* til Heidelberg, Tysklands eldste universitetsby. Heidelberg er kjent for sitt historiske sentrum og vakre beliggenhet ved elven Neckar. Byens landemerke er broen fra 1788 med en broport fra middelalderen. 

Vi besøker Heidelberg slott, som ligger på en høyde rett ovenfor byen. Etterpå kan du utforske gamlebyen i eget tempo. Retur til skipet i Mannheim.

Cruiset fortsetter kl. 19.00.

 

Dag 4, søndag 30. desember

Kehl (Strasbourg)

Vi seiler langs grensen mellom Frankrike og Tyskland før vi legger til kai i den tyske byen Kehl kl. 09.00. 

På motsatt siden av Rhinen ligger Strasbourg, hovedstaden i franske Alsace. Strasbourg har gjennom historien blitt rasert, brent, beleiret og bombet, men er nå fredens hovedstad. Her ligger både Europaparlamentet, Europarådet og Den europeiske menneskerettighetsdomstolen. 

Den historiske gamlebyen, La Petite France, ligger på en øy i elven Ill og har stått på UNESCOs verdensarvliste siden 1988.

Etter frokost er det byrundtur* med buss og til fots. Vi ser de moderne Europa­institusjonene og spaserer forbi den gotiske Notre Dame­katedralen og bindingsverkshusene i La Petite France. Det blir også tid til en rusletur på egen hånd i gamlebyen. Retur til skipet for lunsj.

Om ettermiddagen kan du bli med på en valgfri utflukt til franske Colmar, som ligger sør for Strasbourg. Colmar er en sjarmerende liten by med kanaler og tradisjonelle hus omgitt av vinmarker. Skipet seiler videre ved midnatt.

Dag 5, mandag 31. desember

Speyer og Mainz

Dagens første stopp er Speyer. Man kan si at den protestantiske kirken ble født i Speyer da kirkens ledere møttes her i 1529 for å protestere mot Luthers «vranglære». Resultatet ble at kristendommen ble delt i to; katolsk og protestantisk. 

I dag bor det cirka 50.000 mennesker i Speyer. Byens tusen år gamle domkirke står på UNESCOs verdensarvliste og er en av verdens best bevarte romanske kirker. Det tilbys en valgfri byvandring i Speyer.

Cruiset fortsetter midt på dagen, og ved 18­tiden kommer vi til Mainz. Boktrykkerkunstens far, Johann Gutenberg, levde mesteparten av sitt liv i Mainz, og på museet som bærer hans navn er en av Gutenbergs bibler fra 1455 utstilt. Du kan bli med på en valgfri byvandring før middag.

I kveld er det nyttårsaften, og vi feirer med festmiddag om bord. Ved midnatt hilser vi det nye året velkommen med bobler i glasset og dans i salongen. Skipet ligger ved kai over natten i Mainz.

 

Dag 6, tirsdag 1. januar

Mainz – Bonn

Vi forlater Mainz tidlig om morgenen og et par timer senere kommer vi til Rüdesheim, en sjarmerende liten by omgitt av vinmarker. Etter frokost kan du ta en spasertur i byen på egen hånd eller sammen med Vista Travels reiseleder. Nyt atmosfæren blant de pittoreske bindingsverkshusene langs Drosselgasse, byens hovedgate, og ta en pause på en av de mange tavernaene. Her kan du smake på byens spesialitet – Rüdesheimer Kaffee.

Retur til skipet for lunsj. Cruiset fortsetter, og vi seiler gjennom den vakreste delen av Rhinen. Denne delen kalles også Den romantiske Rhinen og står på UNESCOs verdensarvliste. Fra skipet er det utsikt til middelalderborger, vinmarker og små, idylliske landsbyer. 

Der elven er på sitt smaleste passerer vi den bratte Loreleiklippen, som gjennom tidene har skapt grobunn for mange myter. 

Klokken 20.00 ankommer vi Bonn, hvor vi blir liggende ved kai til neste dag.

Dag 7, onsdag 2. januar

Bonn og Köln

Etter frokost er det valgfri byvandring i Bonn. Vest-Tysklands tidligere hovedstad har tallrike historiske bygninger og kirker. Byen er også kjent som Beethovens fødested, og huset hvor komponisten ble født er nå museum.

Andre severdigheter er Doppelkirche fra 1151, Godesburg­festningen, rådhuset i barokkstil og Poppelsdorf­slottet.

Midt på dagen seiler vi videre mot Köln, med ankomst et par timer senere. Köln ble grunnlagt av romerne for 2000 år siden, og er i dag Tysklands fjerde største by med litt over en million innbyggere. I Altstadt (gamlebyen) ble nitti prosent av bygningsmassen ødelagt under andre verdenskrig. Byens landemerke, den gotiske Kölnerdomen, unnslapp heldigvis store ødeleggelser. 

Kölnerdomen er en av de største katedralene i Europa og har stått på UNESCOs verdensarvliste siden 1996. 

Bli med på en guidet byvandring* gjennom gamlebyen og til katedralen. De som ønsker det kan ta en kveldstur i land etter middag. Kanskje frister det å besøke en av ølstuene i gamlebyen for å smake på Kölsch, det lokale ølet? 

Skipet seiler videre kl. 23.00.

Dag 8, torsdag 3. januar 

Düsseldorf – Oslo

I løpet av natten har vi kommet tilbake til Düsseldorf. Etter en god frokost sier vi farvel til MS Bellejour og kjører til flyplassen. Fly med KLM til Amsterdam og derfra videre til Oslo.

Utfluktspakke

Utfluktspakken består av tre utflukter, merket med stjerne (*) i programmet. Ved å forhåndskjøpe pakken er du garantert plass og engelsktalende guide. Vista Travels reiseleder vil være med og oversetter for dem som ønsker det. Kjøper du utfluktene om bord er du ikke garantert engelsktalende guide, og utfluktene kan være utsolgt. De valgfrie utfluktene kan kun bestilles og betales om bord. Med forbehold om endringer i forhold til hvilke valgfrie utflukter som tilbys.

PROGRAM

Dag     Sted                Utfluktspakke          Valgfri utflukt

1          Düsseldorf

2          Koblenz                                             Byvandring

3          Mannheim     Heidelberg

4          Kehl                Strasbourg                Colmar

5          Speyer                                               Byvandring

            Mainz                                                 Byvandring

6          Rüdesheim 

            Bonn

7          Bonn                                                  Byvandring

            Köln                Byvandring

8          Düsseldorf

 

SKIPET  

Bellejour 4*+ 

Rederi Crucemundo

Byggeår 2004

Lengde 127 m

Passasjerer 180

 

Ms Bellejour er et elegant og hyggelig førsteklasses skip. Resepsjon med glasstak, restaurant med store vinduer, salong med bar og dansegulv, suvenirbutikk, lite bibliotek og soldekk. Lys og trivelig velværeavdeling med boblebad, trimrom og sauna. Internett mot avgift.

Lugarene har safe, hårtørrer, telefon, TV og aircondition. Det er to enkeltsenger som kan settes sammen til en dobbeltseng. Lugarene på midtdekk og øvre dekk har fransk balkong.

ALT DETTE ER INKLUDERT

• Fly Oslo– Düsseldorf t/r med KLM (fly fra andre byer i Norge på forespørsel)

• Transport flyplass–skip t/r

• Syv netters cruise i utvendig lugar

• Helpensjon om bord fra middag første dag til frokost siste dag

• Festmiddag på nyttårsaften

• Kaffe og te til alle måltidene

 • Vann på flaske i lugaren (daglig påfyll)

• Velkomstcocktail

• Engelsktalende lokalguider på utfluktene

• Norsk reiseleder fra Vista Travel

 

PRIS FOR NAF-MEDLEMMER

Nedre dekk 13.990 kroner 

Midtdekk 14.890 kroner

Øvre dekk 15.490 kroner

Pris pr. person i delt dobbeltlugar.

Dobbeltlugar brukt som enkeltlugar, midtdekk 18.530 kroner

Utfluktspakke (tre utflukter) 1400 kroner 

PÅMELDING

Turen arrangeres for Motor av Vista Travel. For påmelding og mer informasjon se www.vistatravel.no/motor

For spørsmål: 

E-post: info@vistatravel.no

Telefon: 21 99 56 00

Prisen inkluderer ikke

• Utfluktspakke (tre utflukter)

• Valgfrie utflukter

• Drikkevarer

• Tips til skipets mannskap, lokale guider og sjåfører på utfluktene

• Reise­ og avbestillingsforsikring

Tips

Tips er frivillig, men også en viktig del av inntektene til de ansatte. Rederiets anbefaling er cirka syv euro pr. person pr. dag til besetningen om bord, og cirka én euro hver til lokale guider og sjåfører på utfluktene.

Helse

Elvecruise er ikke tilrettelagt for bevegelseshemmede. Ilandstigning skjer via en smal landgang. Få skip har heis, og på utfluktene er det ofte mye gåing. Alle deltagere må kunne håndtere sin egen bagasje og reise uten assistanse underveis. 

Forbehold

Elver er naturbaserte, og det kan skje uforutsette endringer i vannstanden. Skulle dette oppstå, forbeholder rederiet seg retten til å forandre seilingsrute, tider og program. Det gis ikke refusjon for endringer i programmet forårsaket av force majeure.

Prisene er basert på valutakurser pr. april 2018. Avbestillingsregler og øvrige reisebetingelser finner du på vistatravel.no.