DEN NYE VINEN: SUV og Kina er stikkord som klinger godt hos dagens Volkswagen-ledelse. Her er flere av lederne, inkludert den nye toppsjefen Herbert Diess (t.v.), i Kina i forbindelse med lanseringen av nye Touareg tidligere i år. Foto: Volkswagen Media

Sparket sjefen i toppmåned:

Aldri har Volkswagen solgt flere biler enn i mars

Samtidig som Matthias Müller fikk fyken som toppsjef i Volkswagen-konsernet, kom beskjeden som vanligvis ikke pleier å koste lederen jobben: Volkswagen har aldri solgt flere biler enn de gjorde i mars.

Publisert Sist oppdatert

Nettstedet just-auto.com skriver at VAG (Volkswagen AG) leverte 1,04 millioner biler i mars, opp 5,3 prosent høyere enn samme måned i 2016.

Det er Asia og i særdeleshet Kina som drar veksten for VW.

Kina-salget vokste med 10,6 prosent i mars til 358.800 biler, mens det var et svakt fall i det vesteuropeiske markedet (som historisk er VWs største og inkluderer det tyske hjemmemarkedet) med 0,7 prosent til 407.400 biler.

Les også: Vi har testet VW e-Golf

Det er samme trend for tallene i første kvartal.

Her er det riktignok en svak vekst i Vest-Europa med 2,8 prosents oppgang til 954.400 biler, mens Asia har en vekst på 12 prosent. Kina utgjør det aller meste av dette, med en vekst på 13,4 prosent og hele 1.010.600 biler.

På verdensbasis hadde VAG en vekst på 7,4 prosent til 2.679.800 biler.

I Norge er utviklingen noe annerledes. VW er stadig mest solgte merke, men selskapet har hatt et fall på 20,5 prosent i første kvartal.

Les også: 19 av 20 bestselgere er elektriske