PIGG STØYER MEST: Ikke overraskende er det piggdekkene som gir mest støy i bilen, men det er forskjeller fra dekk til dekk. Foto: Rune Korsvoll

PLAGET AV STØY I BILEN?

Med stadig større, bredere og lavere dekk, sliter mange med mye støy i bilen. Noe av problemet kan du avhjelpe selv ved valg av de mest støysvake dekkene. Spesielt når det gjelder vinterdekk er forskjellene store.

Publisert

Når Motor tester dekk, inngår en vurdering av støynivået som en viktig del. Ikke overraskende er det de piggfrie dekkene som støyer minst, men også blant disse er det forskjeller. Fem dekke får toppkarakteren 10 poeng, mens flere får 9 poeng og ett får 8. poeng.

Les også: Motors test av vinterdekk 2016

De beste piggdekkene får 7 poeng, mens fire havner på sisteplass med 5. Forskjellene er betydelige og viktig å ha med seg for deg som har en bil som er dårlig isolert mot støy og alle som er ømfindtlige mot støy.

Les også: Dette er de beste vinterdekkene på is

I Motors dekktester evalueres støyen av flere sjåfører under kjøring på dårlig underlag, både i for- og baksetet, samt ved målinger av støytrykket (dBA) i kupeen. Dette er en blindtest der førerne ikke vet hvilke dekk som sitter på bilen. Resultatet er et snitt av sjåførenes karakterer.

STØY

Dekk  Karakter

Bridgestone

10

Goodyear

10

Hankook

10

Michelin

10

Sava

10

Continental

9

Landsail

9

Nankang

9

Nokian

9

Pirelli

9

Yokohama

8

Gislaved

7

Pirelli

7

Goodyear

6

Kumho

6

Michelin

6

Toyo

6

Bridgestone

5

Continental

5

Hankook

5

Nokian

5

PIGGDEKK MED UTHEVET SKRIFT