Bugatti Chiron er god for 260 km/t
VERDENS RASKESTE: Bugatti Chiropn, som kommer på veien til høsten, har en toppfart på 460 km/t, men er bergrenset til 420 på veien. Foto: Bugatti
Prisen på Bugatti Chiron er 2,4 millioner euro
30 MILLIONER: Bugatti Chiron koster 2,4 millioner euro, men dersom den noen gang skulle komme på norske skilter, snakker vi om 30 millioner. Foto: Bugatti
FIREHJULSTREKK: For å tøyle de 1500 hestene, er firehjulstrekk helt nødvendig.
FIREHJULSTREKK: For å tøyle de 1500 hestene, er firehjulstrekk helt nødvendig. Foto: Bugatti
Chiron verdens raskeste

Toppfart 460 km/t – pris 30 millioner

Bugatti Veyron har vært verdens raskeste, serieproduserte bil. Nå vil Bugatti slå sin egen rekord med nye Chiron. 1500 hestekrefter, 1600 newtonmeter moment, 0-100 km/t på under 2,5 sekunder og en teoretisk toppfart på 460 km/t, er de strategiske målene.

Del denne artikkelen

Nå er toppfarten riktignok begrenset til 420 km/t under landeveiskjøring. Det er jo betryggende å høre. Motoren, som sitter midt i bilen, er en såkalt W16, med 16 sylindrer og fire turboer. Firehjulstrekk er helt nødvendig for å få kreftene ned på veien. 

Norske kjøpere i kø for Hondas superbil

Chiron skal bygges 500 eksemplarer og det er fortsatt noen ledige. Årsaken er sannsynligvis prisen, som er satt til 2,4 millioner euro, som er i overkant av 20 millioner kroner. Skulle du falle for fristelsen til å sette norske skilter på bilen, kan du plusse på rundt åtte-ti millioner kroner i avgifter. Såpass bør det være for verdens første serieproduserte bil med 1500 hester under panseret. De fleste bilene leveres til kunder til høsten, men det er tvilsomt om noen biler kommer til Norge.