TREKK I LØNN: Hvis du fortsatt ikke har betalt årsavgiften på bilen, trekkes pengene fra lønnen din og bilen blir avskiltet. Foto: Rune Korsvoll

322.000 i faresonen:

Nå blir bilen avskiltet hvis årsavgiften ikke er betalt

Skatteetaten har purret eiere for ubetalt årsavgift på 322.000 kjøretøyer. 4. mai var siste frist for å betale denne purringen. Hvis ikke blir bilen begjært avskiltet og pengene trukket fra lønna.

Publisert Sist oppdatert

Vi betaler over 10 milliarder i årsavgift

Skatteetaten sendte i februar ut 3,7 millioner krav om årsavgift med betalingsfrist 21. mars. Årsavgiften gir staten mer enn 10 milliarder kroner i inntekter. 322 000 krav er fortsatt ikke betalt. Andelen av kravene som Skatteetaten purret har gått litt opp fra 8,40 prosent i 2015 til 8,66 prosent i år.

Les mer om økonomi og avgifter

Onsdag 4. mai er fristen for å betale purringen, hvis ikke oversender skatteetaten saken til Statens innkrevingssentral, som foretar trekk i lønn hos arbeidsgiveren din eller i trygden hos NAV. Samtidig bli kjøretøyet satt på listen for avskilting. Det betyr at både politi og tollvesen kan avskilte bilen din umiddelbart når de finner den på veien eller på en parkeringsplass.