KEUKENHOF: Nederlands berømte tulipanpark Keukenhof består av om lag 320 mål med tulipaner og andre løkblomster som alle står i full blomst om våren. I 2017 er parken åpen fra 23.mars til 21.mai. Foto: Shutterstock

26. april–2. mai 2017

Elvecruise med tulipanparken, Rhinen og Mosel

Vi møter våren på dette elvecruiset langs Rhinen og Mosel, og i den berømte tulipanparken Keukenhof i Nederland, slår sju millioner løkblomster ut i full blomst på denne tiden.

Publisert

26. april–2. mai 2017
Fly fra Oslo og Bergen
La deg overvelde av fargeprakt og blomsterduft uten sidestykke i den verdenskjente blomsterparken Keukenhof. Seil langs de frodige elvene Rhinen og Mosel, omkranset av vinmarker og gamle middelalderslott. Opplev storbyer med lang historie, UNESCO-vernede byggverk og sjarmerende postkortlandsbyer med bindingsverkshus og brosteinslagte gamlebyer. Alt dette på en avslappende og innholdsrik uke - uten å bytte hotell.

Høydepunkter:

  • Tulipanblomstring i Keukenhof
  • Moseldalen med sine bratte vinterrasser
  • Middelalderbyen Cochem
  • Gamlebyen i Düsseldorf
  • Kölnerdomen
KJENTE LANDEMERKER: Flere hundre år skiller de moderne kranhusene fra 2006, og Kølnerdomen i bakgrunnen som ble påbegynt i 1248 og stod ferdig i 1880. Foto: iStock

Pris for NAFs medlemmer
Hoveddekk kr 13 330,-
Promenadedekk kr 14 520,-
Prisene gjelder pr. person i delt dobbeltlugar.
Pris for enkeltlugar og fly fra andre byer enn Oslo eller Bergen på forespørsel.
Utfluktspakke (fire utflukter) koster kr 730,- i tillegg for dem som ønsker det.

Turen arrangeres for NAFs medlemmer av Vista travel. For påmelding og mer informasjon, ta kontakt på telefon 21 99 56 00 eller info@vistatravel.no

Prisen inkluderer:

  • Fly Oslo/Bergen–Amsterdam t/r med KLM
  • Flyskatter kr 416,- (pr. august 2016)
  • Transport fra flyplass til skip t/r
  • Havneavgifter
  • Seks netter i utvendig lugar
  • Helpensjon fra middag første dag til frokost siste dag
  • Besøk i blomsterparken Keukenhof
  • Velkomstcocktail
  • Kapteinens festmiddag
  • Levende musikk om bord hver kveld
  • En champagnebrunsj
  • Norsk kunnskapsrik reiseleder fra  Vista Travel med på hele reisen

Prisen inkluderer ikke:

  • Utfluktspakke – se mer informasjon etter dagsprogrammet
  • Valgfrie utflukter nevnt i programmet må kjøpes om bord.
  • Tips til skipets mannskap. Anbefalt beløp er 7 euro pr. person pr. dag
  • Tips til sjåfører og guider på utflukter. Anbefalt beløp er 1 euro til hver
  • Avbestillings- og reiseforsikring

Dag 1, onsdag 26. april Amsterdam–Keukenhof–Arnhem
Morgenfly med KLM fra Oslo eller Bergen direkte til Amsterdam. Etter ankomst drar vi direkte til den verdensberømte blomsterparken Keukenhof, som er et av de store høydepunktene på denne reisen. Her får du oppleve et blomsterhav du knapt har sett maken til. Parken er kun åpen fra midten av mars til midten av mai, og den kalles verdens vakreste vårhage. Den dekker 335 mål og inneholder mer enn syv millioner tulipaner, påskeliljer og hyasinter. Vi finner for eksempel rundt åtte hundre ulike sorter tulipaner, Nederlands nasjonalblomst.

NEDERLANDS BLOMSTRENDE HAGE: Tulipanparken Keukenhof er åpen bare to måneder i året. Her blomster rundt 800 ulike tulipansorter. Foto: Shutterstock

Vi spiser lunsj på egen hånd. Etter besøket i parken fortsetter vi med buss til Arnhem, hvor vi sjekker inn på vårt førsteklasseskip MS Rembrandt van Rijn. Bussturen tar cirka 1,5 time. De som vil kan deretter delta på en byvandring sammen med vår reiseleder i trivelige Arnhem, som var Hansaby fra 1443. Tilbake om bord blir det velkomstmøte med påfølgende velkomstcocktail og middag. Seilasen starter kl. 19.00, med kurs for Tyskland.

Dag 2, torsdag 27. april Düsseldorf–Bonn
Vi ankommer Düsseldorf tidlig morgen. Düsseldorf har et berømt operahus, flere teatre, tallrike museer, og er en livlig universitetsby med en fantastiske beliggenhet ved Rhinen. Mest kjent er den dog for sin sjarmerende gamleby med brosteinslagte gater, hyggelige kneiper og restauranter. 

LANGS RHINEN: Den hyggelige strandpromenaden langs elven er et av de hyggelige byområdene i Düsseldorf. Foto: Shutterstock

Ved ankomst arrangeres en byrundtur* som tar for seg byens historie og de viktigste severdighetene. Etter rundturen får du litt tid til å oppdage Düsseldorf på egen hånd før bussen går tilbake til skipet. Byen byr blant annet på meget gode shoppingmuligheter, og regnes som Tysklands motehovedstad.

Vi seiler videre kl. 13.00 og ankommer studentbyen Bonn i 21.30 tiden. Bonn er mest kjent som Beethovens fødested, og i byen ligger huset hvor han ble født. Andre kjente severdigheter er Doppelkirche fra 1151, Godesburg-festningen, Poppelsdorf-­slottet, og den store universitetsbygningen fra 1818, hvor blant annet Pave Benedict XVI var professor.

DEN JAPANSKE HAGEN I BONN: Parken var en gave fra den japanske regjeringen i forbindelse med en stor hageutstilling i Bonn i 1979. Foto: Shutterstock

Skipet ligger i Bonn til neste dag, så de som vil kan oppleve litt av det livlige nattelivet i byen.

Dag 3, fredag 28. april Bonn–Andernach
Om morgenen kan du delta på en valgfri byrundtur i Bonn før vi seiler videre kl. 11.00. Etter lunsj legger vi til i Andernach hvor vi blir til tidlig neste dag. I denne småbyens sjarmerende sentrum er det bevart en rekke middelalderbygninger i tre, noe du kan se på dagens byvandring* Deler av den gamle bymuren står ennå igjen, med blant annet Koblenz-porten og Rhinporten. Øvrige attraksjoner er Andernach geysiren, Det runde tårn og St.Josephs hospitalkirke med sine vakre takmalerier. Om kvelden kan man ta seg en tur i den gamle bydelen hvor det ligger kneiper og vinstuer på rekke og rad, som alle byr på en trivelig atmosfære.

ANDERNACH: Deler av den gamle bymuren står fortsatt i middelalderbyen Andernach. Foto: Shutterstock

Dag 4, lørdag 29. april Andernach–Cochem
Cruiset fortsetter ved fem-tiden om morgenen og legger til i Cochem kl. 13.00. Vi er nå inne i den vakre Moseldalen, kjent for sine bugnende vinmarker, gamle slott og ruiner. Cochem er en liten og svært sjarmerende landsby typisk for området, med en intim og vakker gamleby. Den er full av spennende arkitektoniske byggverk, og har en mengde kirker og bygninger fra både renessansen og romantikken. På en høyde over byen troner den majestetiske festningen Reichsburg Cochem fra 1100-tallet. I Cochem kan man velge mellom to valgfrie utflukter, en vintur med minitog eller en vinsmaking i et vinhus som ligger i gåavstand fra skipet. Skipet ligger ved kai til neste dag.

I MOSELDALEN: Borgen Reichsburg Cochem ble bygget på 1100-tallet og ruver over den vesle byen Cochem ved bredden av Mosel. Foto: Shutterstock

Dag 5, søndag 30. april Cochem–Boppard
Vi kaster loss kl. 07.00, og seiler Mosel nedstrøms til den renner ut i Rhinen. Derfra  setter vi kursen oppover Rhinen mot Boppard, som ligger der Rhinen gjør en stor sving, også kalt Bopparder Hamm. Dette er et av de viktigste produksjonsområdene for rhinsk vin. Vi anløper Boppard kl. 15.00. Etter ankomst arrangeres en byvandring* hvor du får se det beste Boppard har å by på.

OMKRANSET AV RHINEN: Byen Boppard ligger akkurat der Rhinen gjør en kraftig sving. Området står på UNESCOs verdensarvliste. Foto: Shutterstock

Byen har en fin elvepromenade, og en fløybane til nærmeste fjelltopp med utsikt over byen og elven. Skipet blir liggende til neste dag.

Dag 6, mandag 1. mai Boppard–Köln Vi forlater Boppard tidlig om morgenen med kurs for Tysklands fjerde største by, Köln, hvor vi ankommer ved lunsjtider. Byen ble grunnlagt av romerne, og er en av landets eldste. I sentrum ligger flere interessante museer, blant annet et romersk-germansk, med gjenstander fra to tusen år med Köln­historie. Storbyen er aller mest kjent for Kölnerdomen, som er en av de største i Europa. Den står på UNESCOs verdensarvliste. Dette majestetiske byggverket fikk hard medfart under de alliertes bombing, som la nitti prosent av Köln sentrum i ruiner.

KØLNERDOMEN: Samme hvor du er i Køln, kan du orientere deg etter den ruvende katedralen som ble bombet under 2. verdenskrig og gjenåpnet i 1956. Foto: Shutterstock

Etter ankomst arrangeres det en byrundtur* med minitog, med besøk til det kjente sjokolademuseet. Etter å ha sett de viktigste attraksjonene kan du velge å gå av i byen for rusle litt rundt på egen hånd, eller dra rett til båten med toget. Avgang fra Köln kl. 23.00.

Dag 7, tirsdag 2. mai Emmerich–Arnhem – hjemreise
Skipet legger til i Emmerich ved den nederlandske grensen ved syv-tiden. Her blir det et kort stopp frem til kl. 10.00. Da tar vi fatt på det aller siste strekket av denne reisen, og vi ankommer i Arnhem i 12-tiden. Vi sjekker ut og kjører med buss til flyplassen i Amsterdam. Direktefly med KLM om kvelden tilbake til Oslo eller Bergen.

MS Rembrandt van Rijn 4*
MS Rembrandt van Rijn er et meget hyggelig og smakfullt skip i klassisk stil. Skipet har to dekk samt soldekk. Det har en stor og elegant lobby med resepsjon, suvenirbutikk og en sittegruppe. Det finnes et lite bibliotek, en restaurant med panoramavinduer og salong med dansegulv.
Det er heis mellom dekkene, samt stolheis til soldekket. På soldekket finnes treningsapparater og solstoler. Totalt er det plass til 116 passasjerer, noe som gir en intim stemning om bord.
Alle lugarene er like i innredning og størrelse og har store vinduer. Lugarene har to separate senger, som blir redd opp til sofa på dagtid, og bad med dusj og toalett. De har tv, safe, skrivebord, telefon, hårtørker og aircondition.

Utfluktspakke
Utfluktspakken kan bestilles samtidig med reisen og koster kr . Da er du garantert plass. Du kan også bestille utflukter om bord på skipet, da med forbehold om plass. Utfluktene går med engelsktalende guide, men Vista Travels reiseleder vil delta på de som er inkludert i pakken, og kan oversette hvis noen ønsker det.
Inkludert utflukter er merket med en stjerne (*) i programmet. Disse utfluktene er med i pakken:

  • Byrundtur i Düsseldorf
  • Byvandring i Andernach
  • Byvandring i Boppard
  • Sjokolademuseum og rundtur minitog i Köln