TID OG OPPLEVELSER: Tuddal Høyfjellshotel ligger fantastisk til med Gaustatoppen i ryggen og vannet foran seg. Her serveres gjerne kaffen på terrassen så sant været tillater det. Her ligger alt i detaljene. Foto: Pia Strømstad

9. – 11. oktober 2016

Historiske Tuddal hotell - 20% rabatt

Tuddal Høyfjellshotel på solsiden av Gaustatoppen er Norges best bevarte trehotell – et sted for de gode opplevelsene.

Publisert Sist oppdatert

9. – 11. oktober 2016 
DET ER NOE SJARMERENDE med et hotell som markedsfører seg med alt de ikke har, verken heis, solarium, svømmebasseng eller trimrom, men derimot dragehoder, spøkelser, antikviteter og god tid.
Legg til at hotellet ligger bare en knapp halvtimes kjøring fra Gaustatoppen, fjellet med den videste utsikten i Norge målt i areal, og med kabelbane inni fjellet som frakter deg til toppen hvis du ikke heller vil gå. Til Vemork der tungtvannssabotørene hindret nazistenes store atomprosjekt, er det 45 minutter å kjøre. Heddal stavkirke, landets største stavkirke bygget på 1200-tallet, ligger en drøy halvtime unna. 

NORGES BEST BEVARTE TREHOTELL: Tuddal Høyfjellshotel, eller Høifjeldshotel, ligger på solsiden av Gaustatoppen og er Norges best bevarte trehotell.

DETTE ER MULIGHETENE som ligger på veien, men å reise til Tuddal er like mye en opplevelse i seg selv. Det er et lite, familiedrevet hotell med bare 20 rom. Familien Gurholt har drevet hotellet siden 1937, og nå er det Einar Gurholt og samboeren Malin Torsdatter Abrahamsen som har tatt over driften etter foreldrene hans, Elsa og Rune. Det er dette som gir hotellet personlighet og atmosfære.

VELKOMMEN: Einar Gurholt og samboeren Malin Torsdatter Abrahamsen tar i mot. Familien Gurholt har drevet hotellet siden 1937.

MÅLTIDENE er viktige på Tuddal, og stort sett står Einar på kjøkkenet selv. Einar har jobbet på flere Michelin-restauranter og bruker gjerne lokale råvarer. Han ønsker at måltidet skal være en opplevelse, og da er stemningen og rammen rundt det viktig. Det er som han sier:
- Måltidet skal være et møtested og en ramme for gode samtaler og opplevelser i felleskap. For oss er dette høydepunktet med oppholdet, og mange gjester kommer hit nettopp for det. Vi ønsker at gjestene skal senke skuldrene finne roen, sitte lenge ved bordet og nyte smakene og samværet.
Det er noe av det som er så hyggelig på et lite hotell og der alle samles til felles måltider, man møtes, treffer folk og blir kjent.

STEMNING I SPISESALEN: Måltidene er en fest i seg selv. Det er ikke bare en smaksopplevelse, men også en ramme rundt de gode samtalene.

DISSE DAGENE på Tuddal legger vi opp til et enkelt og hyggelig program. Einar og Malin, tar i mot søndag ettermiddag. På hotellet er de begynt å brygge sitt eget øl, og om kvelden får vi være med på en ølsmaking som avrundes med en uhøytidelig quiz foran peisen.
Mandag kveld kommer Per Roger Lauritzen, redaktør av Veiboka til NAF, og holder foredrag om sine mange turer på kryss og tvers av Norge.
Både mandag og tirsdag kveld serverer Einar en fireretters middag i den hyggelige spisesalen med tømmervegger og hvite duker på bordene som er dekket med porselen og sølv.

TERRENGET utenfor innbyr til fine fotturer og til sykkelturer. I vannet nedenfor er det mulighet for å fiske. Hvis mange er interessert, er det muligheter for felles tur til Gaustatoppen eller til tungtvannsmuseet på Vemork (ikke inkludert i prisen), men man kan også reise på egenhånd.
I det lille steinovnsbakeriet på tunet, bakes det brød og flatbrød til alle måltider, og i den lille gårdsbutikken er det utsalg av lokale produkter.  

MOTORS REISEKLUBB har arrangert to lignende turer til det historiske trehotellet Dalen i Telemark tidligere i år. Turene ble raskt utsolgt - den første i løpet av to dager – og har vært veldig vellykkede. Derfor inviterer vi til en ny tur, til Tuddal Høyfjellshotel denne gangen. Vi  har booket hele hotellet, men ettersom det bare er 20 rom, kan det erfaringsmessig være lurt å være raskt ute.
Velkommen!

Pris for NAFs medlemmer
2.590,- per person i delt dobbeltrom. Ordinær pris kr. 3.910, -. Spar 1.320,- kroner!
Tillegg for enkeltrom kr 250,-.

Turen arrangeres av Motor i samarbeid med Tuddal Høyfjellshotel. For bestilling kontakt hotellet på Tlf: 35 02 88 88 eller på epost: gurholt@tuddal.no.

Prisen inkluderer:
• 2 overnattinger i dobbeltrom fra 9.-11.oktober på Tuddal Høyfjellshotel
• Fireretters middag søndag og mandag
• Frokost mandag og tirsdag
• Lunsj mandag
• Foredrag og smaking av hotellets eget øl; Fjellbryggeriet
• Quiz
• Foredrag ved Per Roger Lauritzen, redaktør av NAFs veibok
• Boken «Norges beste omveier », verdi kr 200,-

Program for turen 
9. oktober
15:00 Vi begynner innsjekkingen
18:00 Foredrag med smaking av hotellets eget øl. Quiz.
20:00 Fireretters middag i restauranten

10. oktober
08:00 - 10:00 Frokost i restauranten
Muligheter for egne aktiviteter som turer til fots eller på sykkel, besøk i Heddal stavkirke, Vemork museum eller Gaustatoppen. Hvis mange nok er interessert, kan vi arrangere fellestur til ett av disse stedene (ikke inkludert i prisen).
14:00 Lunsj i restauranten eller lunsjpakke for dem som er på tur.
17:30 Foredrag av Per Roger Lauritzen, redaktør av blant annet Veiboka til NAF. Han er også aktuell med en helt ny bok om utsiktspunkter i Norge.
19:00 Fireretters middag i restauranten 

11.oktober
08:00 - 10:00 Stor frokostbuffet før avreise
10:00 - 11:00 Utsjekking